Back to All Events

WORKSHOP HORMOONBALANS VOOR VROUWEN

  • Touchée dance company 13 Adelaarstraat Utrecht, UT, 3514 CA Netherlands (map)

WORKSHOP Hormoonbalans voor vrouwen 

Zondag 12 mei
10:30-12:30u
Met Iris Verstappen
Locatie: Adelaarstraat 13

€25,- p.p.

Aanmelden kan via de contactpagina of via FitManager


Gedurende de verschillende levensfasen die we doorlopen als vrouw zijn hormonen de rode draad. Van menarche (eerste menstruatie) tot menopauze hebben we te maken met hormonen. Velen onder ons ervaren echter hormonale disbalans die zich uit in klachten zoals pijnlijke menstruatie, PMS, moodswings, opvliegers, vruchtbaarheidsissues, gewichtstoename, PCOS, krampen, verdwijnen van libido, etc. 
Deze disbalans heeft ook invloed op onze lichamen bij het sporten/bewegen omdat onze hormonen ook verantwoordelijk zijn voor het gezond houden van onze spieren en gewrichten. 
In deze workshop leer je hoe je de beste randvoorwaarden voor je lichaam kunt creeren, zodat je de minste of zelf geen hormonale klachten ervaart. 

We focussen op mind & body -- Iris leert je alle tips & tricks voor optimale self-care, inzicht in je hormonale systeem en hoe het werkt, yoga poses die kunnen helpen bij het verlichten van symptomen, en hoe deze te herkennen zodat je ook de kernoorzaak kan gaan aanpakken en jezelf weer naar optimale gezondheid kan brengen.

Vrouwen van alle leeftijden zijn welkom om deel te nemen aan deze workshop.

Extra:

HORMOONYOGA

Wat is dat nou eigenlijk? Vrouwen merken het vaak op als er iets niet helemaal okee is met hun hormonen, maar velen weten niet precies wat daar nou aan te doen valt, of wat de oorzaak hiervan kan zijn. 

Hormoonyoga is ontwikkeld voor de moderne vrouw die in een snelle samenleving functioneert, maar soms merkt dat dat misschien niet de beste optie is voor haar lichaam.

 

Met hormoonyoga proberen we weer balans te brengen in het stress-en-ontspanningssysteem van het lichaam, wat verantwoordelijk is voor het gezond houden van het hormoonsysteem. Wanneer we een gezonde hormoonbalans hebben, heeft dat invloed op onze fertiliteit, hoe (snel) we zwanger worden, hoe we bevallen en ons herstel daarna.
Verder draagt een gezonde hormoonbalans bij aan het reguleren van de menstruatiecyclus zodat deze vrijwel klachtenvrij doorlopen kan worden, en alle cycli daarna (zwangerschap, bevallen, postnataal, maar ook menopauze) met meer balans ervaren kunnen worden.

Hormoonyoga draagt bij aan het algehele welzijn van vrouwen door rust te laten wederkeren in het lichaam door middel van ademhaling, zachte beweging, balans brengen in het bekkengebied en de zenuwstelsels ruimte te geven om te kalmeren en stress te verminderen. Dit alles heeft tot gevolg dat je lekkerder in je vel zit, gezondere menstruatiecycli en menopauze ervaart, en beter in contact staat met je lichaam en wat daarbinnen allemaal gebeurt.

Deze workshop wordt gegeven door de zeer ervaren Iris Verstappen.

Lees hier meer over Iris:

Iris Josephina Verstappen
Cycle & Sexual Well-Being Consultant | Anthropologist | Gender Studies MA

Specialties:
Menstrual Cycle Wisdom + Education | Pregnancy, Birth & Postnatal Support | Natural Fertility | Yoga for Cycle & Sexual Well-Being | Pelvic Health

 

currently based in the Netherlands.

www.cycleseeds.com

Earlier Event: April 13
S.H.I.I.T. WORKSHOP 2
Later Event: May 18
Thaise Yoga Massage Workshop