Massages

Ben je op zoek naar een ontspannen massage, of wil je juist liever je klachten laten behandelen? Bij BASE for STABILITY ben je in goede handen. De massages worden uitgevoerd door een ervaren therapeuten. Bij ons zijn massages een combinatie van bewezen technieken, gevoel en intuïtie. Immers we zijn allemaal onszelf en verschillend.

De behandeling is op jouw wensen afgestemd. Vooraf elke massage vindt een korte intake plaats.

Therapeutische OntspanningsMassage

Relax & herstel je lijf na een inspannende periode.

In deze massage worden diepliggende lagen in de huid losgemaakt, wat meer ruimte creëert, zodat je soepeler gaat bewegen. Daarna volgt een ontspannende massage om de doorbloeding te verbeteren zodat alle weefsels (spieren, bindweefsel, fascies) meer zuurstof krijgen en versterken. Naast het hebben van meer ruimte kunnen ook de spieren zich weer ontspannen, wat zorgt voor een algehele relaxatie.

SportMassage

Pijnvrij en zorgeloos kunnen sporten waardoor je prestaties neerzet die je wilt.

Sportmassage bevordert de bloedcirculatie, verbetert de conditie van je spieren en flexibiliteit. Of je nu op zoek bent naar een snelle pijnverlichting, proactief blessures wilt voorkomen of het herstel na het sporten wilt verbeteren, onze sportmasseur geeft adviezen en gebruikt verschillende (diepe) effectieve technieken om je weer terug naar 100% te brengen.

BindweefselMassage

Ervaar een diepe ontspanning en voel je erna fysiek vrijer om te bewegen.

Deze massage heeft krachtige resultaten; het bevordert ontspanning en vitaliteit van de huid en het onderhuids bindweefsel. Dit merk je meteen tijdens de behandeling. Tegelijkertijd werkt het óók op de conditie van de spieren, gewrichten, fascies en organen.

Sporters of mensen met bijvoorbeeld chronische pijn- of darmklachten, fybromyalgie, artritis, ischias, hernia, RSI, stress- en burn-outklachten of pijntjes door langdurig dezelfde houding aannemen hebben veel baat bij een bindweefselmassage. Helaas is de standaard beschrijving van Treatwell (zie link hieronder) voor bindweefselmassage niet toereikend. Bindweefselmassage is meer dan een trend in de cosmetische wereld.

Als je nog nooit een bindweefselmassage hebt gehad, geeft deze massage een heel andere ervaring
dan je wellicht bent gewend. De aanpak is intens maar niet pijnlijk, waardoor je tijdens de sessie ontspant. Na het masseren van het bindweefsel worden de spieren met warme olie gemasseerd.

StoelMassage

Een ontspannende massage van 25 minuten. Deze behandeling kan over de kleding maar ook direct op de huid. Diverse klachten van rug, schouder, nek, armen en handen worden hierbij aangepakt, waarna je je weer fit en vrij voelt om de dag voort te zetten.
Elke behandeling gaat op gevoel, intuïtief. We zijn ten slotte allemaal onszelf en verschillend.

Klassieke Thaise yogamassage (TYM)

De Thai noemen deze massagevorm “De Dans”, en “Yoga voor de luie mens”. Wat is Tradtional "Thai" Massage? De 'traditional' Thai massage is een oeroude Massagevorm en is zo’n 2500 jaar geleden ontwikkeld in Noord India door Dokter Jivaka Kumar Bhaccha. Zijn doel: Iedereen moest goed kunnen bewegen en zo lang mogelijk gezond en fit kunnen blijven.

De moeder van de Thaise massage
De Ancient Massage verhuisde samen met boeddhistische monniken naar andere delen van Azië. Nergens ter wereld is de stijl zo goed bewaard gebleven als in Thailand. De traditionele Thaise massage is een kleinkind van deze eeuwenoude geneeskunst.

Deze bijzondere manier van lichaamswerk ontvang je op een futon, in makkelijke kleding of met olie, en is een mix van elementen. Yoga, acupressuur, reflexologie, fysiotherapie en meditatie. Het geeft je zowel ontspanning als activering. Maakt je helemaal los, en geeft je zelfherstellend vermogen een boost. De boedhistische wortels komen tot uiting in meditatie en metta. Meditatie geeft volledige aandacht bij het moment en daarmee de juiste afstemming. Metta opent het hart en zorgt voor mededogen en liefdevolle aanraking. In deze massage worden de ledematen, rug en andere delen van het lichaam één voor één aangepakt. De intensiteit is meestal zacht en net als yoga, is dit zeker niet bedoelt om pijn te lijden.

Omdat alles in een vaste flow gaat, heeft de massage wel wat van weg van yoga. Gevolg is dat spieren en gewrichten soepel worden en stress verdwijnt. De geest ontspant volkomen en de energie (chi) kan weer stromen.

Traditional "Thai" Sport Massage

(alleen 90 min te boeken)

Gespecialiseerd voor sporters. Deze massage onderscheidt zich van de rest door de vele stretches, het tempo en intensiteit. Met deze massage voor de sportende en actieve mens. Dit betekend veel aandacht voor de benen, het heup gewricht, het openen van de borst en rug. Een fantastisch functionele massage wanneer jij je soepeler in je gewrichten wilt voelen. De Thaise Massages vinden plaats op een mat op de grond waarbij de huid van de cliënt is bedekt met comfortabele kleding. Er wordt geen olie gebruikt bij deze massage.

Massage bij Kanker

‘Massage bij kanker’ Massage biedt geen genezing maar werkt wel ondersteunend. Het is belangrijk om contact met het lichaam te houden. De massage is een liefdevolle en ontspannen aanraking tijdens periodes van behandeling en daarna.