Hormoon Yoga a.k.a. Bekken Yoga

(Alleen voor vrouwen)
Hormoon Yoga is ontwikkeld voor vrouwen van alle leeftijden en in alle levenscycli: voor conceptie (of als je een kinderwens hebt), tussen zwangerschappen in, na de bevalling (vanaf 5-6 maanden) en tijdens alle stadia van de (pre)menopauze.
Het doel van deze les is om het lichaam te ondersteunen om hormonale balans te herstellen door het aanspreken van de belangrijkste klieren en organen in het lichaam -- de klieren in de hersenen, de eierstokken, de bijnieren en de schildklier. Het optimaal samenwerken van dee klieren waarborgt gezondheid en welzijn.
We focussen op aanpassingen van klassieke yogahoudingen, ademhaling en diepe ontspanning.

Voor de moderne vrouw
HormoonYoga, wat is dat nou eigenlijk? Vrouwen merken het vaak op als er iets niet helemaal okee is met hun hormonen, maar velen weten niet precies wat daar nou aan te doen valt, of wat de oorzaak hiervan kan zijn.
Hormoonyoga is ontwikkeld voor de moderne vrouw die in een snelle samenleving functioneert, maar soms merkt dat dat misschien niet de beste optie is voor haar lichaam.

Gezond hormoonsysteem
Met hormoonyoga proberen we weer balans te brengen in het stress-en-ontspanningssysteem van het lichaam, wat verantwoordelijk is voor het gezond houden van het hormoonsysteem. Wanneer we een gezonde hormoonbalans hebben, heeft dat invloed op onze fertiliteit, hoe (snel) we zwanger worden, hoe we bevallen en ons herstel daarna.
Verder draagt een gezonde hormoonbalans bij aan het reguleren van de menstruatiecyclus zodat deze vrijwel klachtenvrij doorlopen kan worden, en alle cycli daarna (zwangerschap, bevallen, postnataal, maar ook menopauze) met meer balans ervaren kunnen worden.

Hormoonyoga draagt bij een gezonde cycli
Hormoonyoga draagt bij aan het algehele welzijn van vrouwen door rust te laten wederkeren in het lichaam door middel van ademhaling, zachte beweging, balans brengen in het bekkengebied en de zenuwstelsels ruimte te geven om te kalmeren en stress te verminderen. Dit alles heeft tot gevolg dat je lekkerder in je vel zit, gezondere menstruatiecycli en menopauze ervaart, en beter in contact staat met je lichaam en wat daarbinnen allemaal gebeurt.

Bekijk ook onze ZwangerschapsYoga.